La Grande Jewelry

Worldwide Shipping

Ukoliko ustanovite da isporučeni proizvodi ne odgovaraju naručenima, molimo vas da nas kontaktirate u roku od 24h na e-mail: lagrande021@gmail.com gde ćete ostaviti svoje podatke (ime, prezime, kontakt) i opisati problem. U najkraćem mogućem roku ćemo vam odgovoriti i obavestiti o daljem postupku. Rok za rešavanje prigovora je 15 dana od trenutka njegovog evidentiranja.

Ukoliko ste uočili da je na paketu došlo do oštećenja u transportu dužni ste da otvorite paket pred kurirom i proverite da li je došlo i do oštećenja proizvoda. Ako uočite oštećenja proizvoda dužni ste da ih prijavite u roku od 24h na: lagrande021@gmail.com
 
Proizvode možete vratiti samo ako su u originalnom, nekorišćenom, nenošenom, neobrisanom i neoštećenom stanju. Imajte na umu da neki artikli ne ispunjavaju uslove za vraćanje: artikli koji su na trenutnoj akciji ili su trajno sniženi i oni koji su pravljeni po želji.
Sve ostalo možete da vratite i vi snosite troškove dostave. Obavezno koristite bezbedan način isporuke koji možete da pratite da se proizvod ne bi izgubio u transportu jer ste u tom slučaju vi na gubitku (ostajete i bez proizvoda i bez novca).
 
Kada nama stigne proizvod, prolazi kroz detaljnu analizu da bi se ustanovilo da li je korišćen, oštećen i slično. Svaki poručeni proizvod mi pre slanja usnimimo iz svakog ugla da bismo bili sigurni da je vama poslat potpuno ispravan i pravilno zapakovan. 
U slučaju povrata robe i povrata sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, LA GRANDE JEWELRY se obavezuje izvršiti povrat novca u visini vrednosti proizvoda (bez troškova dostave) isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro načina plaćanja što znači da će banka izvršiti povrat sredstava na račun vlasnika kartice.
 
Zadržavamo pravo da odbijemo povraćaj koji nije u skladu sa našom politikom povraćaja.